CV Örnekleri

DropDown

Öğretmen cv

StarStarStarStarStar

Öğretmen cv

Öğretmen cv

Hemen CV’nizi oluşturun

"Quote"

Melike Can - Öğretmen

Öğretmen cv

İçerik

Höğretmenlik kariyerine yeni başlayacak bir üniversite mezunu musunuz? Belki de terfi istiyorsunuz ya da özel sektörden eğitim alanına geçiş arayışındasınız. Bu durumlardan herhangi birisi size hitap ediyorsa, etkileyici bir özgeçmiş geliştirmeye başlamalısınız. Göz alıcı bir CV sizi hedefinize ulaştırmanın kesin yoludur. CV yazmak çok zor olmasa da ön görüşmeye çağrılmanızı sağlayacak bir CV'yi oluşturmak sizi zorlayabilir. Bir öğretmen olarak CV'nizi format, yapı ve bahsetmeniz gereken temel özellikler ile nasıl yazacağınızı keşfetmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Hemen CV’nizi oluşturun

Sınıf Öğretmeni Örnek CV – Otago Şablonu

CV Öğretmen

Bu CV örneğini indirmek için tıklayın

Pınar bir ilkokul öğretmeni ve yeni bir iş aramakta. Pınar Gülal'un CV'sinde aradığı iş pozisyonu, becerileri, eğitim ve iş deneyimleri yer almaktadır. İlgi alanları ve katıldığı kurslar ile öğretmenlik mesleğine duyduğu bağlılığı göstermektedir. Aynı zamanda Pınar Gülal yeni potansiyel işvereninin işe almak istediği öğretmen adayında aradığı özelliklere CV'sinde yer vermiştir. Kullanılan şablon bakımından Auckland nötr bir düzene sahip olan, küçük fotoğraf alanı ve açık renkleri ile CV'yi inceleyen kişinin dikkatini dağıtmayan bir CV şablonudur. Şablon aynı zamanda fotoğrafsız da kullanılabilmektedir.

Öğretmenlik Pozisyonu İçin Nasıl CV Yazmalısınız?

Öğretmenlik ödüllendirici bir meslektir. Birisinin hayatını etkilemek ve onların içindeki en iyiyi ortaya çıkarmak için nadir bulunan bir fırsata sahip olursunuz. Öğretmenlik oldukça rekabetçi bir alan olduğundan etkileyici özelliklere ve deneyime ihtiyacınız vardır. İyi sunulan bir CV size hak ettiğiniz fırsatı verecektir. İş deneyimi az olan kişiler bile CV'leri etkileyici ise mülakata çağrılmaya hak kazanabilirler. Peki, bir öğretmen olarak özgeçmişinizi nasıl parlatabilirsiniz?

Kitlenizi Tanıyın

Kendinizi okul müdürü ya da işe alım müdürü olarak düşünün. Sizde hangi nitelikleri, özellikleri ve deneyimleri arayacaklardır? Çoğu öğretmenlik deneyiminize ve metodolojinize bakılacaktır. Önceki iş deneyimlerinizin listesini görmek yerine başarılarınıza ve okula katacağınız değere odaklanacaklardır.

CV'nizi İşe Göre Uyarlayın

Çoğu kişi daha önceden başka bir iş başvurusu için hazırladığı bir CV’ye sahiptir. Bu nedenle CV'nizi teslim etmeniz gereken son teslim tarihi yaklaşırken mevcut CV'nizi göndermek size daha cazip gelebilir. Hatta belgeyi yakın bir tarihte güncellediğinizi bile iddia edebilirsiniz. Ancak özgeçmişinizdeki içeriği aradığınız işe uygun olacak şekilde uyarlamanız gerekmektedir. Deneyiminizin ve özelliklerinizin iş için doğru aday olduğunuz algısını uyandırdığından emin olun. Her iş başvurusu için CV'nizi baştan yazmak zorunda olmasanız da, başvuracağınız işe göre işvereni etkileyecek niteliklerinizi vurgulamaya ihtiyacınız vardır.

Mükemmel Aday Olmaya Odaklanın

Bir iş ilanı yayınlanırken, işverenin zihninde deneyim ve özellikler bakımından ideal bir aday modeli bulunmaktadır. Bu özellikler bir iş ilanından diğerine değişim gösterir. Bu nedenle, işverenin aradığı özellikleri iş ilanında yakalayabiliyorsanız; mülakata çağrılma şansınız daha yüksek olacaktır.

İş Pozisyonuyla İlgili Anahtar Kelimeler Kullanın

CV'niz eğitim terminolojisine uygun olmalıdır. Uygun bir eğitim terminolojisi alanınızdaki deneyiminizi vurgulayacaktır. Ayrıca, çevrimiçi bir başvuru yapacaksanız, anahtar kelimeler kullanmanız aday izleme sisteminden CV'nizin geçmesini sağlayacaktır.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV'nizde Nelere Yer Vermelisiniz?

CV'nizin iskeletini oluşturduktan sonra içerisinde hangi bilgilere yer vereceğinize karar vermeniz gerekmektedir. CV'niz aşağıdaki bölümleri içermelidir: 

  1. İletişim Bilgileri: Resmi, tam adınızı yazmalısınız. Ayrıca yaşınız, medeni haliniz ya da uyruğunuz gibi bilgileri isterseniz CV'nize ekleyebilirsiniz. Unutmadan CV'nizde mevcut adresinize, kişisel e-mail adresinize ve telefon numaranıza da yer vermelisiniz. 

  2. Önyazı: CV'niz en üstünde kısa bir önyazıya yer vermeniz doğru olur. Bu kısa paragraf kim olduğunuz, iş pozisyonuyla alakalı sahip olduğunuz özelliklerin bir özetidir. Bunun Cvnizin iki cümlelik özeti gibi olduğunu düşünün.

  3. Eğitim ve Sertifikalar: Eğitim geçmişiniz hakkında doğru ve kapsamlı bir rapor oluşturun.  Başvurduğunuz işle ilgili olan katıldığınız mesleki gelişim kurslarını, konferansları ve seminerleri vurgulayın. Öğretmen olmak için gerekli olan eğitim gereksinimlerinin yanı sıra seminerlere katılmak ve ekstra dersler almak mesleğinize duyduğunuz bağlılığı ve tutkuyu gösterir. 

  4. İş Deneyimleri: Geçmiş iş deneyimlerinizi belirtin ve istediğiniz iş pozisyonuyla olan ilgilisini gösterin. Tekrarlayıcı olabileceğinden sorumluluklarınızı listelemek yerine önemli olan başarılarınıza odaklanın. İş deneyimlerinize öğretim metodolojiniz ve geçmişte karşılaştığınız zorluklarla nasıl başa çıktığınızla ilgili detayları dahil edin.

  5. Beceriler: işe aktarılabilir kişisel özelliklerinizi başvuracağınız işle eşleştirin.  Nitelikleri desteklemek için işle ilgili örnekler kullanın. CV'nizi parlatmak için güçlü yönlerinize odaklanmalısınız.

  6. Kişisel İlgi Alanları: İsteğe bağlı olarak hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı özellikle iş ile ilgiliyse CV'nizde kullanmak yararlı olacaktır. Danışmanlık, koçluk ve hayır hizmetleri gibi etkinlikler CV'nizin gücünü yükseltecektir. Özellikle ödülleriniz varsa spor etkinliklerini de ilgi alanlarınıza eklemeniz harika olacaktır.

  7. Referanslar: Yeni işvereninizin tercihen daha önce çalıştığınız, sizi öğretmenlik yaparken görmüş birisiyle konuşmak istemesi muhtemeldir. Bu kişi eski okulunuzdaki bir müdür ya da yeni mezunsanız önceki rehber hocalarınızdan biri olabilir. CV'nizin sonunda "referanslar istek üzerine verilecektir" demeniz iyi olacaktır. Böylelikle potansiyel işvereniniz sizinle iletişime geçtiğinde referansınızı hazırlayabilir ve bildirebilirsiniz.

Bir Öğretmen İçin En İyi CV Yapısı Nedir?

Yazmaya başlamadan önce CV'nizi nasıl düzenleyeceğinize karar vermeniz gerekir. Böylelikle müdürünüz aktarmaya çalıştığınız bilgileri kolaylıkla takip edebilecektir. Ters kronolojik CV ve yetenek odaklı CV, popüler iki CV formatıdır. İkisinin de pek çok faydası vardır ve hangisini seçeceğiniz kişisel tercihinize bağlıdır. Ancak eğer yakın bir zamanda mezun olduysanız ve az deneyiminiz varsa, yetenek odaklı CV sizin için mükemmel bir seçenek olacaktır. Ters kronolojik CV ise etkileyici bir iş deneyimine sahip olan ve bunu göstermek isteyen herkes için idealdir.

Ters Kronolojik Format

Bu formatta, eski iş deneyimlerinize en yeni tarihli iş deneyiminizden başlayarak odaklanırsınız. Ayrıca geçmiş işlerinizdeki rol ve başarılarınızı da vurgulamanız gerekmektedir. Özgeçmişinizin dikkat çekmesi için spesifik olmalı ve görevler yerine sonuçları vurgulamalısınız. Bu süreçte işe aktarılabilir anahtar kişisel özelliklerinizden bahsedin. Sorumluluklarınızı tekrarlamaktan kaçınmak için karşılaştığınız zorluklardan ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiğinizden bahsedebilirsiniz. Kronolojik format basit ve yazılması kolay olsa da; eğer iş deneyimleriniz arasında boş geçirdiğiniz bir süre varsa bu boşlukların kolayca fark edilmesine neden olacaktır.

Yetenek Odaklı CV

Bu özgeçmiş işe aktarılabilir özelliklerinizi vurgular. Başarılarınız, deneyiminiz ve eğitiminizden kısaca bahsedersiniz. CV'nizi yazarken birkaç yetenek ve kabiliyetinizi seçin ve onlara odaklanarak bu özelliklerinizle ilgili örnekler verin. Bu eğitim geçmişiniz, geçmiş iş deneyimleriniz ve diğer aktivitelerinizle alakalı olabilir. Yetenek-tabanlı bir CV ile iş için neden uygun bir aday olduğunuzu vurgulayabilirsiniz.

Hemen CV’nizi oluşturun

Bir Öğretmen Olarak Bahsetmeniz Gereken Temel Yetenekler

  • Etkili iletişim: Bir öğretmenin mükemmel bir iletişimci olması gerekir. Bu yetenek özellikle eğitim sırasında öğrenciye istenilen mesajı ulaştırma bakımından oldukça işe yaramaktadır. Ses tonunuzu değiştirme ve ders sırasında sınıfı canlı tutma konusunda bir uzman olmalısınız. İletişim becerileriniz de öğrencilerinizin yaşına bağlı olarak değişmelidir. İletişimin önemli bir parçası beden dilidir. Bu nedenle pozitif bir vücut dilini nasıl koruyacağınızı bilmeniz gerekmektedir.

  • Özgüven: Mesajınızı ifade etme yeteneğinin yanı sıra aynı zamanda konuyla ilgili iyi bir uzman olmalısınız. Böylelikle konuyla ilgili bilgileri kendinize güvenerek aktarabilirsiniz. 

  • Kişilerarası İletişim: Okullar ve eğitim kurumları gruplar halinde etkin bir şekilde çalışmaktadır. Bu nedenle ekibinizle sorunsuz bir şekilde çalışabilmeniz gerekmektedir. 

  • Organizasyon: Bir öğretmen olarak hazırlayacağınız toplantılar, puanlamanız gereken notlar ve katılmanız gereken dersleriniz olacaktır. Öğretmenlik eğer zamanınızı organize edemezseniz bunaltıcı bir meslek olabilir. Hiçbir işin ihmal edilmediğinden emin olmak için takip etmeniz gereken bir rutin oluşturun.

CVMaker ile hayalinizdeki iş mülakatına girin

Profesyonel CV'nizi 10 dakika içinde zahmetsizce oluşturun ve istediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde indirin!

AddSmallCV oluştur
CheckCircle

CVMaker ile hayalinizdeki işe girme şansınızı artırın.